“Bijgelovig, bijziend en bijdehand” -Fang Mij en Vincent Both, exposeren in de Grote Kerk van 9 febr. – 23 mrt. 2019

Superkleine schilderijtjes die een grote ruimte tóch kunnen vullen,en vreemde grote vormen die fijne schilderingen omlijsten.Zo zou je de expositie kunnen omschrijven.

In het werk van Vincent Both – abstracties in heldere, verfijndekleuren uitgewerkt,  is er  kwetsbaarheid, micro versus macro, isde vraag aan de orde over de plaats van de mens in het geheel,en zien we pas als we echt kijken. Ineens zien we in zijn werk iets dat een knipoog zou kunnen zijn naar onze appjes, voorzien van emoticons ofwel emotie–iconen:

Fang Mij,  nu voor het eerst aan het werk op dit kleine formaat: ‘Ik vind het interessant wat klein formaat kan doen, wat voor verrassende werking het kan hebben. Hoe klein kan ik iets maken zodat toch een grote aanwezigheid heeft in de ruimte? Je wordt als kijker naar het werk getrokken, om dichterbij te komen. Kleine dingen kunnen ook grote kracht hebben, wil ik laten zien. Dit is ook waar spiritualiteit voor mij om draait, het kleine met het grote verbinden, en het grote met het kleine”.

We kunnen proberen om het werk te interpreteren, maar misschien wil het eigenlijk liever  alleen maar gezien worden. We hopen dat u ervan genieten kunt.

Het Inspiratieplein

Comments are closed.