De Matthäus Passion wordt voor de 42e keer uitgevoerd door Toonkunstkoor Emmen

Op Goede Vrijdag, 19 april 2019 wordt in de Grote Kerk in Emmen de jaarlijkse Matthäus Passion uitgevoerd door projectkoor Toonkunstkoor Emmen, Jeugd & KinderToonkunstkoor Emmen, 6 solisten, begeleid door het orkest Musica Michaelis, onder leiding van Iassen Raykov.

Sinds de oprichting van het koor in 1945 is het dit jaar de 42e keer dat Toonkunstkoor Emmen dit zeer geliefde werk uitvoert.

Vanaf 2012 gebeurt dit jaarlijks in nauwe samenwerking met Stichting Grote Kerk Cultureel (SGKC), Protestantse wijkgemeente Grote Kerk Emmen – Odoorn en de Kunstbeweging.

 Aan deze uitvoering van één van Bach’s grootste en indrukwekkendste composities werken tientallen musici mee. Medewerking wordt verleend door meer dan zestig vocalisten van Toonkunstkoor Emmen (TKE) inclusief projectkoorleden, 15 kinderen van het Jeugd & KinderToonkunstkoor Emmen (JKTKE), het orkest Musica Michaelis en 6 solisten: Martine Salomons (sopraan), Carina Vinke (alt), André Post (tenor/evangelist), Philip Barkhudarov (bas/Christus), Pascal Pittie (tenor/aria’s) en Martijn Sanders (bas/aria’s).

In de aanloop naar het concert is er een educatief programma voor ca. 350 leerlingen van de verschillende Voortgezet Onderwijs colleges in Emmen. Op 1 en 4 april zal muziekdocent en Matthäus Passion kenner Marion Bluthard – met behulp van videofragmenten – deze studenten op enthousiasmerende wijze introduceren in de passiemuziek van Bach. Onder leiding van de sopraan en zangdocente Martine Salomons zal er tevens met een klein gezelschap een mini Matthäus Passion worden uitgevoerd met daarin een aantal aria’s, koralen en recitatieven. De leerlingen kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief de uitvoering van de Matthäus Passion op Goede Vrijdag bijwonen.

De poster is ontworpen door een student van het Drenthe College.

De uitvoering van de Matthäus Passion op Goede Vrijdag 19 april 2019 begint om 19.30 uur, de Grote kerk is open vanaf 18.45 uur. Entreeprijzen € 35,00; studenten, jongeren t/m 18 jaar en CJP-houders betalen € 20,00.

Kaartverkoop via The Read Shop XL Vermeer, Noorderstraat 38 te Emmen òf per telefoon 0591-675457 òf via www.toonkunstkooremmen.nl.

Comments are closed.