Een muzikale wereldreis in het kader van 75 jaar Vrijheid Emmen

‘Mijn Zwervend Hart’, een muzikale wereldreis

Deze muziekvoorstelling met zangeres en theaterpersoonlijkheid Nadja Filtzer met haar musici vindt plaats in het kader van 75 Jaar Vrijheid Emmen. De organisatie is in handen van het Inspiratieplein, dit in samenwerking met de Stichting Sjemmesj en de gemeente Emmen.

In het kader van 75 jaar vrijheid speelt Nadja Filtzer haar muziektheatervoorstelling over de vlucht van haar Joodse voorouders. Ze reisden vanuit Oekraïne via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico, op de vlucht voor de pogroms van Stalin, op zoek naar een plek om te overleven.

Filtzer sleutelde ruim veertien jaar aan de voorstelling. De zoektocht naar haar familiegeschiedenis bleek ook een zoektocht naar zichzelf. Ze zegt: ‘Ik heb een boel moeten loslaten. Ik had altijd het idee nergens bij te horen. Ik dacht dat ik anders was. Langzamerhand kreeg ik het gevoel dat ik juist overal bij hoor. Ik maak deel uit van die grote internationale familie.’

‘Ik vind het belangrijk om de actuele vluchtelingenproblematiek onder de aandacht te brengen. Daarnaast is de viering van 75 jaar vrijheid een geweldig moment om stil te staan bij het feit dat wij hier in Nederland al zo lang in vrijheid leven.’

Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische klezmer, Amerikaanse jazz en volksmuziek uit allerlei landen. Projectie van schilderijen van haar vader Luis Filcer, foto’s van haar opa Dirk de Herder en filmbeelden van zus Irina maken het verhaal compleet.

Kortom, een boeiende en veelzijdige voorstelling! Iedereen is van harte welkom!

Dinsdag 11 februari 2020 – Grote Kerk Emmen

Aanvang: 20.00 u. – Entree: € 6,00

Comments are closed.