Expositie ‘Spelen met Kerst’ van Bart Drost in de Grote Kerk

Het Inspiratieplein van de Grote Kerk nodigde kunstenaar Bart Drost uit om gedurende de kersttijd 2018/2019 een tentoonstelling naar eigen idee en inzicht vorm te geven.

Ter voorbereiding van deze tentoonstelling ging Bart in gesprek met een dozijn kerkgangers.

Hij ging op zoek naar de kleuren en betekenissen die het oude verhaal heeft voor mensen van nu.

Naar aanleiding van door Bart aangereikte   ‘vragen rondom Kerstmis’   schreven de gesprekspartners ieder pakweg 25 woorden op.  Er werden antwoorden geformuleerd op vragen als ‘Wat is Kerstmis?’,   ‘ De kerstboodschap -welke is dat?’, ‘Wie zijn voor jou de hoofdrolspelers in het kerstverhaal?’, ‘Wat staat symbool voor Kerstmis, welke kleur past bij Kerst?’

Van 28 van de ontvangen antwoorden heeft Drost een vrije vertaling in beeld gemaakt.

Tijdens de voorbereidingen wordt het Kerstfeest allengs voor hem een ‘feest van de geboorte’; de geboorte van telkens weer een nieuw kind. Deze nieuwe mens onvoorwaardelijk welkom heten, daar gaat het om.Het is een tentoonstelling in drie delen geworden, als ware het een drieluik, die bestaat uit ouder, hernieuwd en nieuw werk.

– getekende woorden    (28 tekeningen & 6 kleurschilderijen)
– een nieuw leven     (6 schilderingen in 9 delen & 7 foto’s)
– Hoera, een jongen!     (1 begeleidend boek met tekst & afbeeldingen)

Onder de noemer ‘Spelen met Kerst’ zal dit alles te zien zijn van 28 november 2018 t/m 2 februari 2019 in de Grote of Pancratius Kerk van Emmen.  U wordt van harte uitgenodigd een bezoek te brengen aan deze bijzondere tentoonstelling!  Openingstijden: woensdag, donderdag en zaterdag 13.00 – 17.00 u.

Wilt u alvast een voorproefje nemen op de beelden en het werk van Bart voor deze expositie,

dat kan op zijn website: http://www.bartdrost.nl/archive/376

Comments are closed.