Expositie ‘WHERE THEY BELONG’ fotograaf Marijke Stroucken

Voor mijn langlopende project ‘Where they belong’ zoek ik naar verhalen over mensen die in al dan niet zelfgekozen isolement leven. Waar wonen ze? Waarom blijven ze, terwijl anderen er voor kiezen om te vertrekken?

Voor sommigen, zoals de serie ‘Wachten op een wonder’ over woonwagenbewoners, gaat het om de sociale context, familie en cultuur. Het diep gewortelde verlangen om vrij te zijn en te leven volgens eigen, eeuwenoude waarden en tradities. Een verlangen dat groter is dan de behoefte om geaccepteerd te worden    in een maatschappij die moeite heeft met alles wat ‘anders’ is.
Voor anderen, zoals in de serie ‘Bieszczady, no place for ordinary people’ gaat het om de verbondenheid     met het land. Dichtbij de natuur, oorverdovende stilte en alle ruimte van de wereld. Waar dorpen en nederzettingen, vaak niet groter dan een hand vol huizen, hechte gemeenschappen vormen en waar basisvoorzieningen, zoals gezondheidszorg, scholing en winkels moeilijk toegankelijk zijn.

Wat ook de reden is om te blijven in moeilijke omstandigheden, je moet uit een bepaald soort hout      gesneden zijn om in het niets te willen leven.

U bent van harte  WELKOM  !     25 januari 2020 t/m 7 maart 2020

De kerk is open op woensdag- donderdag- en zaterdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur

Comments are closed.