Lezing door Stevo Akkerman in de Grote Kerk verplaatst naar het najaar

Op maandag 18 januari 2021 zou Stevo Akkerman, journalist en bekend als vaste columnist van ‘Trouw’, een lezing houden in de Grote Kerk.
Helaas moet de lezing worden uitgesteld en wel naar het najaar van 2021, op 16 november.

De verscherpte maatregelen i.v.m. de verspreiding van het Corona virus laten op dit moment geen ruimte om deze activiteit doorgang te kunnen laten vinden. 

 

 

 

Het Inspiratieplein nodigde Akkerman uit naar aanleiding van het boek dat hij publiceerde: ‘Wat is dan Goed’?

In zijn eerdere boek ‘Het klopt wel maar het deugt niet’ (2016) betoogt Akkerman dat de moraal terug moet in de maatschappij en het bedrijfsleven. Maar hoe vind je die moraal dan? Wat is ‘het goede’? Zit dat in de mens zelf? Of moeten we hiervoor toch een beroep doen op hogere machten?

Op zoek naar antwoorden gaat Stevo Akkerman te rade bij schrijvers, filosofen, theologen en psychologen. Bestaat er wel zoiets als ‘goed’ en ‘kwaad’? Is het goede doen een kwestie van welbegrepen eigenbelang, of is het ‘goede’ een verheven principe waar we als mens nauwelijks bij kunnen, maar wel naar blijven reiken? Welke rol speelt schaamte? En hoe zit het met het geweten?
In ‘Wat is dan Goed?’ bundelde Stevo Akkerman zijn Trouw-interviews over het ‘goede’.
Een reeks interviews met rechtsfilosoof Jan Verplaetse, de aartsbisschop van Canterbury dr. Rowan Williams en schrijver Arnon Grunberg. Mocht u meer willen weten, dat kan via: www.trouw.nl/dossier-het-goede.

Comments are closed.