Omdat iedereen vakantie verdient!

Al verschillende jaren biedt Het vakantiebureau (bekend van de diaconale senioren-/zorgvakanties) en RCN Vakantieparken gratis vakanties aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid. Twee van die initiatieven zijn de gezinsvakantieweken en de midweek ‘ouderen in het zonnetje’ waar weer deelnemers voor gezocht worden’.

 Gezinsvakantieweken

Voor gezinnen, die moeten leven van een inkomen op bijstandsniveau is op vakantie gaan helaas veelal niet mogelijk. Voor deze gezinnen wil Het vakantiebureau en RCN een vakantie ook mogelijk maken.

Daarom kunnen in 2021 opnieuw 100 gezinnen met schoolgaande kinderen die jarenlang niet op vakantie zijn geweest (of nog nooit), gaan genieten van een heerlijk kosteloos verblijf op een van de RCN Vakantieparken in Nederland.

 

Midweek ‘ouderen in het zonnetje’

In de week van 6 tot en met 10 december 2021 kunnen 150 ouderen genieten tijdens de gratis midweek ‘ouderen in het zonnetje’ op 3 RCN vakantieparken in Nederland.
Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest en het juist zo verdienen er eens lekker uit te gaan.

In de midweek is er een gevarieerd all-inclusive programma, en volop ruimte om elkaar te ontmoeten!

Aanmelden

Voor beide vakanties geldt dat de aanmelding moet worden ingediend door de diaconie (die beoordeelt of de aanvraag voldoet aan de voorwaarden). Aanmelding van de gezinsvakanties vindt plaats van 1 tot 30 maart. Als er meer aanmeldingen komen dan dat er plaatsen zijn, zal er gekeken worden naar respectievelijk urgentie en volgorde van binnenkomst

De aanmelding van de ouderenmidweek vindt plaats vanaf half juni. Ouderen kunnen samen met een begeleider worden aangemeld, maar er zijn ook enkele individuele plaatsen beschikbaar.

 

Kent u gezinnen of ouderen, die hiervoor in aanmerking komen?

Neem dan contact op met:

Tineke Seigers,             seigers@ziggo.nl,             tel.nr. 0591-620300

Geb en Ria Bril,             riageb@ziggo.nl,              tel.nr. 0591-632106

Dick en Gea Warringa, geawarringa@planet.nl,   tel.nr. 0591-647677

 

RCN Vakantieparken; Vakanties met een dubbele glimlach

RCN Vakantieparken biedt een bijzondere combinatie van kamperen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties in Nederland, Frankrijk en sinds kort Duitsland. Al bijna 70 jaar is het de missie van RCN Vakantieparken om de vakantiebeleving met zoveel mogelijk mensen te delen, óók voor wie dit nu niet bereikbaar is. Want alleen als je deelt krijgt het waarde! Jij een glimlach, zij een glimlach.
Voor meer informatie over deze mooie organisatie en de vakantiemogelijkheden in Frankrijk, Duitsland en Nederland kijk eens op:
rcn.nl

Comments are closed.