Twee keer Bonhoeffer:theatervoorstelling en lezing zijn opnieuw verplaatst, nu naar najaar 2021

2x Bonhoeffer: Op 5 mei 2020 was het 75 geleden, dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen.
Dan vieren wij de vrijheid. Op 9 april 2020 was het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid.Dietrich Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler.Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud.Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela.

In het voorjaar waren de Muziektheatervoorstelling in de Grote Kerk en de lezing in De Opgang gepland, maar moesten vanwege Corona uitgesteld worden naar het najaar. Helaas moeten deze opnieuw worden uitgesteld en wel naar het najaar van 2021. De verscherpte maatregelen i.v.m. de verspreiding van het Corona virus laten op dit moment geen ruimte om deze activiteiten doorgang te kunnen laten vinden. De nieuwe data zijn: Theatervoorstelling op 14 september 2021 en de lezing wordt later bekend gemaakt.

 

 

14 september 2021: Muziektheatervoorstelling: Bonhoeffer: Wie ben ik?

In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht Bonhoeffer tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag. In de voorstelling volgt Kees van der Zwaard Bonhoeffer hem op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’. Hij speelt samen met alt-violiste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.

Aanvang 20.00 uur. Toegang € 6,50, Bij voorkeur reserveren door een mail te sturen naar inspiratieplein@grotekerkemmen.nl met vermelding van uw naam en telefoonnummer en contant te betalen d.m.v. bedrag in gesloten enveloppe. Of anders aanmelding via telnr. 06 28 04 67 47.

 

Datum wordt nog bekend gemaakt: ‘Dietrich Bonhoeffer, een man uit één stuk: een leven in vrijheid en verantwoordelijkheid’. Een lezing door drs. H. Jansen uit Arnhem. Hij is lid van het Bonhoeffer – werkgezelschap Nederland. Hij zal het thema uitwerken aan de hand van voorbeelden uit het leven van Bonhoeffer.

Het theater van Kees van de Zwaard focust op de gevangenisperiode. De lezing kijkt breder naar Bonhoeffer’s hele leven. De lezing begint om 19.30 uur. Toegang is vrij.

Van tevoren aanmelden is nodig via: pj.dejeu@kpnplanet.nl met de vermelding ‘Bonhoeffer lezing ntb’ Iedereen is welkom in de Grote Kerk en de Opgang..

 

Comments are closed.