Wandeling voor vrede

 

 

Een aantal levensbeschouwelijke en maatschappelijke organisaties vormen samen een Ambassade van Vrede in Emmen. Zij organiseren op zondag 23 september van 14.00 -16.00 uur een Wandeling voor Vrede (Walk of Peace) met als thema ‘Elkaar opzoeken en vinden’. Hieraan nemen vertegenwoordigers van verschillende godsdiensten en levensbeschouwelijke organisaties deel: christenen, moslims, joden, humanisten, e.a. De wandeling is onderdeel van de landelijke Vredesweek van 15 t/m 23 september 2018, een initiatief van PAX. De wandeling begint bij de ingang van het Rensenpark en voert langs plekken en gebouwen als de Stolpersteine, het gebouw van moslimorganisatie ICC, de synagoge, het Leger des Heils, de Vrijmetselaars, de Grote Kerk, het Boeddhistische atelier, om te eindigen bij Cho in het Rensenpark. Bij elke plek wordt even kort stilgestaan bij het karakter van die plek of organisatie. De gezamenlijke wandeling drukt uit hoe we als mensen met een verschillende levensovertuiging elkaar proberen te vinden om samen op te trekken in plaats van elkaar te overtuigen of te bestrijden. Werken aan vrede op de eigen vierkante meter! Iedereen is welkom om mee te lopen.

Andere activiteiten in de vredesweek zijn: het Filmhuis draait de film ‘Foxtrot’ op maandag 17 en woensdag 19 september. Er is een gesprek over de film in café Rue de la Gare op woensdag 19 september om 21.00 uur.

Op 20 september van 10.00- 16.00 uur is er Internationale Dag voor de vrede met dans en spiritualiteit in de Grote Kerk.

Vredesdialoog door Emmen in Dialoog op donderdag 20 september om 19.30 (gebouw van het Apostolisch Genootschap, Meerstraat 205 in Emmen)

Comments are closed.