Het Inspiratieplein

ACTIVITEITEN  van het INSPIRATIEPLEIN

Het INSPIRATIEPLEIN organiseert in opdracht van de kerkenraad van de Grote Kerk activiteiten rondom onderwerpen als ontmoeting, zingeving, cultuur en samenleving. Het brengt mensen bij elkaar door het organiseren van lezingen, interviews, voorstellingen en exposities. Bij deze activiteiten is iedereen van harte welkom, leden van andere gemeenten en geloofsgemeenschappen, kerkleden en niet-kerkleden, gelovig en niet-gelovig.

De activiteiten worden aangekondigd op de website van de Grote Kerk, door vermelding in kerkblad Op Weg, via berichten in de Zondagsbrief, vaak een aankondiging in de Emmer Courant en Zuidenvelder en op posters die in Emmen en omgeving worden verspreid. Wilt u hierover persoonlijk geïnformeerd worden dan kunt u zich via de website van de Grote Kerk abonneren op de nieuwsbrief.

Ook op de website van de Stichting Grote Kerk Cultureel worden de activiteiten van het INSPIRATIEPLEIN vermeld.

Voorzitter: Jans van Niejenhuis, tel 06-1194025

 

Activiteiten Inspiratieplein seizoen 2020 -2021

 

 

Twee keer Bonhoeffer:theatervoorstelling en lezing zijn verplaatst naar voorjaar 2021

2x Bonhoeffer: Op 5 mei 2020 was het 75 geleden, dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen.
Dan vieren wij de vrijheid. Op 9 april 2020 was het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid.Dietrich Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler.Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud.Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela.

In het voorjaar waren de Muziektheatervoorstelling in de Grote Kerk en de lezing in De Opgang gepland, maar moesten vanwege Corona uitgesteld worden naar het najaar. Helaas moeten deze opnieuw worden uitgesteld en wel naar het voorjaar van 2021. De verscherpte maatregelen i.v.m. de verspreiding van het Corona virus laten op dit moment geen ruimte om deze activiteiten doorgang te kunnen laten vinden. De nieuwe data zijn: Theatervoorstelling op 13 april en de lezing op 21 april 2021.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.