Voor wie?

Kerkdiensten in de Grote Kerk zijn open voor iedereen. Lid of geen lid, gelovig of niet zo gelovig. Christelijk, niet-christelijk of staand in een andere traditie.
In diensten in de Grote Kerk wordt ons leven, samenleving, cultuur en wereld gespiegeld aan verhalen en teksten uit de bijbel naast gedichten en teksten van hedendaagse auteurs. En soms ook naast teksten uit andere dan de christelijke traditie. De krant en het nieuws worden regelmatig aangehaald.
In de diensten klinken inspirerende teksten, overdenkingen of meditaties naast stilte en mooie muziek. Inhoud gaat boven vorm, echtheid en menselijkheid zijn belangrijk, maar ook kwaliteit en schoonheid.
Ieder die geïnteresseerd is in een goed verhaal en/of mooie muziek is welkom.
Er zijn ‘gewone’ vieringen op zondag ochtend en bijzondere vieringen waar bijvoorbeeld muziek een belangrijker rol speelt.

De diensten op zondag ochtend beginnen om 10.00 uur en de Vespers om 17.00 uur. Na de dienst is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken en elkaar te ontmoeten.
U wordt verwelkomd, ontvangt een ‘Zondagsbrief’ met de orde van dienst, nieuws en mededelingen vanuit de gemeente.
Rechts naast de kanselwand is een stiltehoek waar u, als u dat wilt, een kaarsje aan kunt steken.
Gewoonlijk treft u een expositie aan in de kerk. U bent van harte uitgenodigd de expositie voor of na de dienst te bekijken.

Comments are closed.