Kinderdienst in de Grote Kerk

 

Ben jij tussen de 4 en de 12 jaar? Dan is er iedere 1e zondag van de maand voor jou, tijdens de kerkdienst, kinderdienst. Alle kinderen zijn harte welkom dus ook kleinkinderen, loges, vriendjes en vriendinnetjes, neefjes en nichtjes, kinderen van gasten enzovoort. In de kinderdienst lezen we een verhaal uit de kinderbijbel en we gaan natuurlijk ook knutselen of tekenen of we doen een spelletje.

Mocht je wel naar de kerk komen maar niet op de 1e zondag van de maand of om wat voor reden dan ook niet naar de kinderdienst willen? Dan hebben we bij binnenkomst in de kerk  tekenspullen voor je klaarliggen en kun je gewoon bij je familie en vriendjes blijven zitten.

Hoe wordt de kinderdienst ingevuld?

De kinderdienst is niet belerend of bekerend. Onze insteek is om de kinderen kennis te laten maken met die verhalen uit de bijbel, die iedereen zou moeten kennen. En daar praten we met elkaar over.  Veel inspiratie komt ook uit de kinderen zelf, welke onderwerpen leven er bij hun? De kinderdienstleiding zoekt hier dan een passend verhaal en uitwerking bij en verwerkt dit dan in een volgende kinderdienst.

En verder?

We starten gezamenlijk in de kerk. Op een gegeven moment geeft de predikant aan dat je mee kan gaan naar de kinderdienst. We gaan dan naar een aparte ruimte.

Tijdens de collecte komen de kinderen terug in de kerk. Wie wil mag meehelpen met collecteren.

Kerst en Pasen

De kinderdienst organiseert elk jaar het kinderkerstfeest op kerstavond om 17:00 uur in de Grote kerk.  Je bent van harte welkom om te komen kijken. Wil je meespelen in het kerstverhaal met het kinderkerstfeest? Neem dan met ons contact op via onderstaand emailadres.

Met Pasen doen we iets extra’s tijdens de kinderdienst maar wat dat is blijft een verrassing.

Wie kan me meer vertellen?

Heb je vragen of ideeën over de kinderdienst?

Neem dan contact met ons op via sandrahuising@gmail.com of marloesv1981@gmail.com

Comments are closed.